OLEMMEKO TULLEET VIIMEISIIN PÄIVIIN?

OLEMMEKO TULLEET VIIMEISIIN PÄIVIIN? Kuudes pasuuna ja kuudes vitsaus 

 

Ilm. 9:13. Ja kuudes enkeli puhalsi pasunaan; niin minä kuulin äänen tulevan kultaisen alttarin neljästä sarvesta, Jumalan edestä, 14. ja se sanoi kuudennelle enkelille, jolla oli pasuna: "Päästä ne neljä enkeliä, jotka ovat sidottuina suuren Eufrat-virran varrella." 15. Silloin päästettiin ne neljä enkeliä, jotka hetkelleen, päivälleen, kuukaudelleen ja vuodelleen olivat valmiina tappamaan kolmannen osan ihmisistä.

Nuo neljä enkeliä uskoakseni edustavat aidolle uskolle vieraita aatteita, jotka pyrkivät "tappamaan" uskon Raamatun sanaan, tuhoamaan elävän uskon. Merkistsevätkö nämä luetellut aatteet hengellistä kuolemaa?

1. Ranskan vallankumouksen ihanteet. Valistus aatteet. Humanismi.

2. Järjen palvonta jumalana. Raamatun arvovallan kiistäminen. Ateismi.

3. Kehitysoppi. Tieteen ylivalta.

4. Spiritismi. Idän uskonnot. New age.

Ainakin nuo luettelemani "ismit" ovat monelta osin ristiriidassa Raamatussa ilmoitetun totuuden kanssa.

Ilmestyskirjan kuudes vitsaus:

Ilm,. 16:12. Ja kuudes enkeli vuodatti maljansa suureen Eufrat-virtaan, ja sen vesi kuivui, että tie valmistuisi auringon noususta tuleville kuninkaille. 13. Ja minä näin lohikäärmeen suusta ja pedon suusta ja väärän profeetan suusta lähtevän kolme saastaista henkeä, sammakon muotoista. 14. Sillä ne ovat riivaajain henkiä, jotka tekevät ihmeitä; ne lähtevät koko maanpiirin kuningasten luo kokoamaan heidät sotaan Jumalan, Kaikkivaltiaan, suurena päivänä. 15. - Katso, minä tulen niinkuin varas; autuas se, joka valvoo ja pitää vaatteistansa vaarin, ettei hän kulkisi alastomana eikä hänen häpeätänsä nähtäisi! -16. Ja ne kokosivat heidät siihen paikkaan, jonka nimi hebreaksi on Harmagedon.

Kuudes pasuuna töräytti äänensä noin 1700 luvun lopulta 1800 luvun puoliväliin.

Seitsemännen pasuunan aikana eli tänä aikana, jota elämme nuo neljän tuhoenkelin aidon hengellisen elämän ja uskon "tappaminen" tulevat kypsymään ja täyttämään Jumalan vihan maljan niin, että armon ovi sulkeutuu ja vitsaukset vuodatetaan ja Jeesus saapuu.

Seitsemännen pasuunan aikana soivat myös kaikki edelliset pasuunat. Tämä osoittaa, että ne monet syyt, jotka tulevat tulevaisuudessa toteutumaan kuudennen vitsauksenaikana ovat jo alkaneet kehittyä kuudennen pasuunan aikana. Kuudes vitsaus tulee olemaan kuudennen pasuunan "katkeraa hedelmää". Mielestäni olemme nyt ajassa, jossa on jo jopa kirjaimellisesti ei vain aatteiden tasolla nähtävissä noiden neljän tuhoenkelin työ maailman nykyisessä tilanteessa.

1. Eufrat virran alue on sodassa ja siellä ovat edustettuina lukuisat maailman mahtavista armeijoista, jotka käyvät terrorismin vastaista sotaa.

2. Eufratin alueen maiden "vedet ovat kuivuneet", eli niiden poliittinen vaikutusvalta on heikko. Myös ihmiset muuttavat suurin joukoin pois alueelta.

3. Siellä sotivat länsimaat puolustavat omia arvojaan, jotka ovat valistusajan ihanteisiin pohjautuvia ja jossakin määrin katolisiin arvoihin.

4. Alueesta on muodostumassa geopoliittinen kysymys. Venäjä vastaan Nato maat.

Olemme muodostuneet myös täällä Suomessakin hyvin moniongelmaiseksi kansaksi. Työmarkkinoilla ei tahdota päästä sopimuksiin. Valtion velkaantumista ei saada kuriin. Rakenteelliset uudistukset takkuavat. Maahanmuutto tuo pysyviä suuria jännitteitä eri kansallisuuksien ja kulttuurien välille ja kantokykyymme nähden mahdottomat kustannukset veronmaksajien harteille. Säädetään moraalittomuutta tukevia lakeja. (homoavioliitot)

Tuntuu kuin ihmiskunnan syntimitta olisi nyt täyttymässä kovaa vauhtia. Odotettavissa on suuria levottomuuksia ja jopa aseellisia yhteenottoja kaduilla. Poliittinen järjestelmä ei tunnu oikein toimivan, eikä kykenevä pitämään yhteiskunta rauhaa yllä. Elämme suurten muutosten kynnyksellä ja ne muutokset eivät ennusta mitään hyvää ihmiskunnalle. Viimeinen ahdistuksen aika lähestyy.

Elämme seitsemännen pasuunan aikaa ja sinä aikana päättyy armon aika:

Ilm. 14:12. Tässä on pyhien kärsivällisyys, niiden, jotka pitävät Jumalan käskyt ja Jeesuksen uskon. 13. Ja minä kuulin äänen taivaasta sanovan: "Kirjoita: Autuaat ovat ne kuolleet, jotka Herrassa kuolevat tästedes. Totisesti - sanoo Henki - he saavat levätä vaivoistansa, sillä heidän tekonsa seuraavat heitä." 14. Ja minä näin, ja katso: valkoinen pilvi, ja pilvellä istui Ihmisen Pojan muotoinen, päässänsä kultainen kruunu ja kädessänsä terävä sirppi. 15. Ja temppelistä tuli eräs toinen enkeli huutaen suurella äänellä pilvellä istuvalle: "Lähetä sirppisi ja leikkaa, sillä leikkuuaika on tullut, ja maan elo on kypsynyt." 16. Ja pilvellä istuva heitti sirppinsä maan päälle, ja maa tuli leikatuksi. 17. Ja taivaan temppelistä lähti eräs toinen enkeli, ja hänelläkin oli terävä sirppi. 18. Ja alttarista lähti vielä toinen enkeli, jolla oli tuli vallassaan, ja hän huusi suurella äänellä sille, jolla oli se terävä sirppi, sanoen: "Lähetä terävä sirppisi ja korjaa tertut maan viinipuusta, sillä sen rypäleet ovat kypsyneet." 19. Ja enkeli heitti sirppinsä alas maahan ja korjasi maan viinipuun hedelmät ja heitti ne Jumalan vihan suureen kuurnaan.

Tämä "sadonkorjuu" on paraikaa menossa taivaallisessa pyhäkössä. Juuri nyt on lopullisen valinnan aika kuka on puhdasta viljaa koottavaksi Jumalan luo, kuka on rypäle, joka heitetään "vihan viinikuurnaan". Tiesitkö että Viimeinen tuomio on jo alkanut?

1 Piet. 4:17. Sillä aika on tuomion alkaa Jumalan huoneesta; mutta jos se alkaa ensiksi meistä, niin mikä on niiden loppu, jotka eivät ole Jumalan evankeliumille kuuliaiset? 

Matt. 24:20. Mutta rukoilkaa, ettei teidän pakonne tapahtuisi talvella eikä sapattina. 21. Sillä silloin on oleva suuri ahdistus, jonka kaltaista ei ole ollut maailman alusta hamaan tähän asti eikä milloinkaan tule. 22. Ja ellei niitä päiviä olisi lyhennetty, ei mikään liha pelastuisi; mutta valittujen tähden ne päivät lyhennetään. ---------

jae25. Katso, minä olen sen teille edeltä sanonut.

Jeesus ei kuitenkaan ole jättänyt meitä epätoivon valtaan vaan hän antaa meille toivon kaiken uhkaavan kehityksen keskelle:

Luuk. 21:28. Mutta kun nämä alkavat tapahtua, niin rohkaiskaa itsenne ja nostakaa päänne, sillä teidän vapautuksenne on lähellä."

Jeesus kehoittaa meitä valvomaan, että nuo ratkaisevat koetuksen päivät eivät yllättäisi meitä, ettemme joutuisi epätoivoon.

Matt. 24:42. Valvokaa siis, sillä ette tiedä, minä päivänä teidän Herranne tulee.

Mitä valvominen voisi olla? 

Me usein kysymme miten voimme valmistautua Jeesuksen tulolle? Onko se sitä, että pidämme käskyt tarkoin, tunnemme profetiat tarkoin tai tunnemme maailman tilanteen tarkoin?

Näin moneen kertaan muutaman vuoden kuluessa saman unen, jossa olin Portugalissa työmatkalla ja lähdin aamulla huolettomasti kaupungille katselemaan paikkoja. Kaupungilla tuli orpo olo siitä että milloin se paluulento kotiin olikaan. En millään muistanut sitä. Lentolippu oli hotellissa. Oliko paluupäivä jo tänään ja mihin aikaan? Tuska nousi sydämessä ja askelet veivät kiireesti kohden hotellia. Siellä oli kaikki pakkaamatta ja uloskirjaukset tekemättä. Mikäli paluulento on tänään, en millään ehdi mukaan. Tähän tuskaiseen tunteeseen aina heräsin. Koska uni oli toistunut monta kertaa, ajattelin että se saattoi olla Jumalalta tullut uni näky ja rukoilin Jumalalta vastausta siihen, mitä uni mahdollisti tahtoi sanoa.

Uni toistui jälleen ja silloin minulle näytettiin lentolippu selkeästi, että saatoin lukea siitä lähtöpäivän ja lähtöajan. Se oli printattu selkein mustin kirjaimin. Lipussa luki ”Jeesuksen Kristuksen vanhurskaus”.

Muutaman päivän kuluessa minulle valkeni mitä tuo lähtöaika merkitsi.

Taivasmatkalle voimme valmistautua, pakata matkalaukkumme, maksaa laskumme ja varustaa itsemme niin, että olemme valmiit koska vain kun meidän nimemme vuoro tulee taivaan tutkimuksissa. Valmistautuminen on katsoa ja uskoa Kristukseen, Hänen täytettyyn työhönsä puolestamme, Hänen täydellisyyteensä yhtyen ja Häntä kiittäen ja ylistäen, Hänelle kaiken kunnian antaen ja itsellemme kuollen. Kristuksen tulee kasvaa ja oman minän vähetä. Valmistautuminen ei tapahdu niin, että me omassa voimassamme valmistaudumme Kristuksen esimerkin mukaan, vaan uskomalla ja vetoamalla siihen että Kristus on jo valmistautunut ja mennytkin perille ja näin me häneen kätkettyinä pääsemme perille hänen ansionsa perusteella. Tämä uni oli vastaus siihen kristilliseen elämään jota olin tottunut elämään, nimittäin että Jeesus on malli jota meidän tulee seurata uskon kautta, mutta kuitenkin yksin. Kristityn voima tulee yksinomaan uskosta Häneen joka on raivannut tien perille ja voittanut. Meidän ei tarvitse itse raivata omaa tietämme vaan kulkea Hänen kanssaan Hänen askelissaan.

Ef. 2:10. Mekin olemme Jumalan tekoa, luotuja Kristuksen Jeesuksen yhteyteen toteuttamaan niitä hyviä tekoja, joita tekemään Jumala on meidät tarkoittanut.

Digitaalisessa maailmassa puhutaan biteistä. Kaikki kuva ja ääni joka tulee digitaalisten laitteiden kautta koostuu ykkösistä ja nollista. On se aika ihmeellistä, vain ykkösiä ja nollia, ei muita numeroita tai kirjaimia.

Ykkönen vain voi saada kultamitalin. Kuka se onkaan Raamatun Alfa ja Omega, alku ja loppu? Kuka on kuningasten Kuningas ja herrain Herra?

-Hän on Jeesus

Kenelle Jeesus sanoo, että "ilman minua te ette saa aikaan mitään"? Eikö Jeesus pidä heitä pelkkänä nollana?  Kuka on vain "tomu ja tuhka"? Kuka hiekanjyvä?

- Hän on ihminen

Kun Jeesus aloitti julkisen työnsä, hän luki Jesajan kirjasta, että hän oli tullut vapauttamaan vangit, kirvoittamaan kahleet.

Tämän hän tekikin kukistamalla kuolemallaan ja ylösnousemuksellaan saatan vallan. Tämä on jo voitettu vihollinen, hän ei ole enää Jeesukseen turvaavalle mikään voittamaton vastustaja. Kristuksen nimessä mekin saamme voiton.

Uskovien on kuitenkin saatava voitto eräästä toisesta mahtavasta voimasta, joka pyrkii pitämään kahleissaan - oman itsensä, vanhan Aatamin.

Vanha Aatami mielellään lähtee mukaan ohjaamaan elämäämme, mutta hän lähtee mukaan vain hämmentämään ja sotkemaan. Hän se tuo häpeää, pelkoa, epävarmuutta ym. kohdata toinen ihminen ja elämän haasteet. Hän se pilaa hyvänkin yrityksen ja saa uskovan luopumaan aikeistaan ja jättämään kaikki pyrkimykset tehdä parannusta elämässään.

Vanhaa Aatamia ei kuitenkaan tarvita uskovan elämässä. Hän on nollan arvoinen. Jeesus on tullut kirvoittamaan myös kaikki meidän omat kahleemme ja vapauttamaan meidät itsestämme. Saamme luvan jälkeen olla osaamatta mitään, tietämättä mitään, esittämättä mitään, meidän ei tarvitse olla täydellisiä. Saamme olla vapaasti pelkkä nolla, ihminen.

Kun oma minä on pudonnut lattialle niin alemma ei voi pudota, mitä siis pelkäämme, mitä häpeämme?

Jeesus sanoi, että ihmisen tulee ruhjoutua kallioon, häneen, ennekuin voi saada elämän. On kuoltava itselle. Tämä on suorastaan vaatimus. Vasta kun kaikki on alistettu hänelle , voi hän "vaikuttaa meissä sekä tahtomisen, että tekemisen, että hänen hyvä tahtonsa voisi tapahtua."

Jeesus voi täyttää vain tyhjän astian. Pyhä Henki on ykkönen, hän ei hyväksy kilpailijaa, lihan mieltä. Evankeliumi työssä on ihmisen osa olla instrumentti Pyhän Hengen käytössä. Jeesus lupasi, että kun joudumme todistamaan julkisesti, niin älkää murehtiko mitä sanoisitte.  Pyhä Henki muistuttaa ja antaa sanat suuhun.

1 Kor. 1:7. niin ettei teiltä mitään puutu missään armolahjassa, teidän odottaessanne meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen ilmestystä. 8. Hän on myös vahvistava teitä loppuun asti, niin että te olette nuhteettomat meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen päivänä. 9. Jumala on uskollinen, hän, jonka kautta te olette kutsutut hänen Poikansa Jeesuksen Kristuksen, meidän Herramme yhteyteen.

Kristukselle ei yksikään ihminen ole arvoton vaan äärettömän arvokas. Hän haluaa pelastaa ja olla ihmiseen yhteydessä siunaten ja varjellen.

Ajan merkit kuuluttavat kuin pasuunoiden pauhu maailmanhistorian ratkaisun aikojen lähestyvän nopeasti. Ei ole tarvis pelotella "maailmanlopun" uhkakuvilla, mutta ei myöskään ole turvallista tukeutua kehitysoptimismiin siihen, että ihmiskunta on kaikkivoipa ratkaisemaan kaikki eteen tulevat ongelmat omin avuin, sillä usein kun otamme ihmiskuntana askeleen eteenpäin, joudumme perääntymään pari askelta taaksepäin.