John Wesley 1703 - 1791

Brittiläinen uskonpuhdistaja on sanonut Raamatusta:

Raamattu ei voi olla hyvien ihmisten tai hyvien enkelien kirjoittamaa sanaa, sillä he eivät voisi koko ajan kirjoittaa ”näin sanoo Herra”, vaikka herra ei olekaan sanonut.

Raamattu ei myöskään voi olla pahojen ihmisten ja pahojen enkeleiden sanaa, sillä he eivät paljastaisi pahoja suunnitelmiaan ja tuomitsisi itseään kadotukseen.

Sen vuoksi Raamatun täytyy olla alkuperäisin Jumalasta, Jumalan sanaa.

 

 

Rukouksen merkitys

Raamattua ei tulisi milloinkaan tutkia ilman rukousta. Pyhä Henki yksin voi vakuuttaa meidät helposti ymmärrettävien asioiden tärkeydestä ja estää meitä vääristelemästä vaikeasti ymmärrettäviä totuuksia. Taivaan enkelit valmistavat sydämen ymmärtämään Jumalan sanaa. Me ihastumme sen kauneudesta ja saamme voimaa sen lupauksista. Kiusaukset tuntuvat usein vastustamattomilta, koska kiusattu ei kykene heti
palauttamaan mieleensä Jumalan lupauksia ja kohtaamaan Saatanaa Raamatun aseilla. Mutta enkelit ympäröivät opinhaluisia ja palauttavat tarvittavat totuudet heidän mieleensä. "Pyhä Henki, jonka Isä minun nimessäni lähettää, opettaa teille kaiken ja palauttaa mieleenne kaiken, mitä olen teille puhunut."  Mutta Kristuksen opetukset on ensin painettava sydämeen, jotta Jumalan Henki voisi palauttaa ne mieleen vaaran uhatessa. Ihmiskunnan kohtalo ratkaistaan pian. Jokaisen Kristuksen seuraajan tulisi kysyä vilpittömästi: "Herra, mitä tahdot minun tekevän." Meidän tulisi nyt etsiä syvällistä ja elävää kokemusta jumalallisissa asioissa. Meillä ei ole varaa tuhlata hetkeäkään. Me olemme Saatanan lumotulla maaperällä. Älkää nukkuko, Jumalan vartijat! Monet onnittelevat itseään siitä, etteivät tee pahaa. Mutta ei riitä, että he ovat puita Jumalan puutarhassa. Heidän on kannettava hedelmää. Taivaan kirjoihin heidät on merkitty maan laihduttajiksi. Pitkämielinen, rakastava sydän vetoaa kuitenkin yhä niihin, jotka ovat käyttäneet väärin hänen armoaan. Kesällä ei ole huomattavaa eroa ikivihreiden puiden ja muiden puiden välillä; mutta kun talven tuulet puhaltavat, ikivihreät puut säilyvät muuttumattomina muiden pudottaessa lehtensä. Kun vastustus herää, kun suvaitsemattomuus nostaa päätään, kun vainot alkavat, puolisydämiset ja tekopyhät luopuvat uskosta. Mutta tosi kristitty seisoo lujana. Hänen uskonsa on vahvempi ja toivonsa kirkkaampi kuin menestyksen päivinä. "Hän on kuin puron partaalle istutettu puu, joka kurottaa juurensa veteen. Ei se pelkää helteen tuloa, sen lehvät pysyvät aina vihreinä. Vaikka tulee kuiva vuosi, ei sillä ole mitään hätää, silloinkin se kantaa hedelmää."

"Sekä luonto että Raamattu kertovat meille Jumalan rakkaudesta. Taivaallinen Isämme antaa meille elämän, viisauden ja ilon. Katso luonnon ihmeitä, sen kauniita yksityiskohtia ja mieti, miten moninaisilla tavoilla luonto tyydyttää kaikkien elollisten olentojen tarpeet ja tuo onnea elämäämme. Auringonvalo ja sade kertovat luojan rakkaudesta. Kukkulat, meret ja tasangot puhuvat hänestä, joka huolehtii kaikkien elollisten päivittäisistä tarpeista. Kauniissa Psalmien kirjassa Daavid kirjoittaa Jumalasta: "Kaikki katsovat odottaen sinuun, ja sinä annat heille ruoan ajallaan. Sinä avaat kätesi ja hyvyydessäsi ravitset kaiken mikä elää." (Ps. 145: 15,16.)

Jumalan luomistyön jäljiltä Aadam ja Eeva olivat täydellisen pyhiä ja onnellisia. Maa oli Luojan kädestä lähtiessään kaunis, eikä siinä ollut mitään pilaantuvaa tai kuolevaa. Mutta Aadam ja Eeva rikkoivat Jumalan lakia - hänen rakkauden lakiaan. Tottelemattomuus toi mukanaan murheen ja kuoleman. Jumala osoitti kuitenkin rakkauttaan silloinkin, kun synti aiheutti kärsimystä. Raamatun mukaan Jumala kirosi maan ihmisten parasta ajatellen (l.Moos. 3:17). Hän salli ohdakkeiden ja rikkaruohojen kasvaa. Hän antoi koettelemusten ja vaikeuksien täyttää ihmisten elämän työllä ja huolilla. Vaikeuksien oli tarkoitus auttaa miehiä ja naisia nousemaan synnin aiheuttamasta rappiosta ja häpeästä. Synnillisessä maailmassa on silti muutakin kuin surua ja tuskaa. Luonto jo itsessään välittää meille toivon ja lohdutuksen viestejä. Kukat kasvavat rikkaruohoista huolimatta, ja okaat peittyvät ruusuihin. Jokainen avautuva kukka ja vihreä ruohonkorsi osoittaa, että "Jumala on rakkaus". Suloisten lintujen iloinen viserrys kertoo Jumalan hellästä huolenpidosta. Värikkäät kukat, jotka sulostuttavat ilmaa, ja suuret vihreät metsän puut muistuttavat siitä, että Jumala tahtoo lastensa olevan onnellisia. Raamattu paljastaa Jumalan luonteen. Jumala itse on kertonut meille ikuisesta rakkaudestaan ja myötätunnostaan. Kun Mooses rukoili: "Anna minun nähdä kunniasi", Herra vastasi: "Minä annan kaiken ihanuuteni käydä sinun ohitsesi" (2.Moos. 33:18,19 VKR). Jumalan ihanuus eli hyvyys on hänen kunniansa. Herra kulki Mooseksen editse ja sanoi: "Herra, Herra on laupias Jumala, hän antaa anteeksi. Hän on kärsivällinen, ja hänen hyvyytensä ja uskollisuutensa on suuri. Hän on armollinen tuhansille ja antaa anteeksi pahat teot, rikkomukset ja synnit." (2.Moos. 34:6,7.) Jumala on anteeksiantava ja laupias (ks. Joona 4:2 ja Miika 7:18). Jumala on vetänyt meitä puoleensa monin eri tavoin. Hän on pyrkinyt kertomaan itsestään luonnon välityksellä sekä niiden syvimpien ja hellimpien kiintymyksen tunteiden välityksellä, joita ihmiset voivat kokea. Mutta tämäkään ei vielä täydellisesti osoita Jumalan rakkauden valtavuutta."

E.G.White Tie Jeesuksen luo