Johdanto Ilmestyskirjaan

JOHANNEKSEN ILMESTYS on yksi merkittävimmistä kirjoista, mitä koskaan on kirjoitettu. Tämä kirja sisältää yhteenvedon koko Raamatun keskeisestä sanomasta ja saattaa päätökseen evankeliumin sisällön, ilosanoman siitä, kuinka Jumala on ilmaissut rakkautensa meitä kohtaan Jeesuksessa Kristuksessa. Johanneksen ilmestys on olennaiselta sisällöltään todistusta Jumalan rakkaudesta ihmistä kohtaan.

• • •

Ilmestyskirja esittää erikoislaatuisen, monisäikeisen kuvauksen suuresta taistelusta Jeesuksen Kristuksen, elämän Ruhtinaan ja pelastuksemme Aikaansaajan, ja saatanan, pahan ruhtinaan ja synnin aikaansaajan, välillä. Tässä vuosisataisessa draamassa on jokaisella ihmisellä roolinsa. Jokaisen meistä on päätettävä, kumpaako palvelemme — Kristusta vai saatanaa, hyvää vai pahaa. Ja tämä päätöksemme ratkaisee iankaikkisen kohtalomme. Näiltä kotisivuiltani löydät avaimen tämän suuren draaman ymmärtämiseen. Tulet näkemään historian mahtavan kulun Jumalan näkökulmasta ja toteamaan, kuinka hän on näkymättömissä  ohjannut tapahtumia kohti sitä hetkeä, jolloin hän toteuttaa mullistavan muutoksen maailman tilanteessa. Saat tietää, kuinka eräät aikaisemmat tapahtumat uusiutuvat historian saavuttaessa loppuhuipentumansa. Historia toistuu, kun saatana tekee ankarimman yrityksensä Kristuksen kukistamiseksi ja ihmiskuntaa koskevan jumalallisen suunnitelman tuhoamiseksi eksyttämällä ihmiset pois todellisesta kristinuskosta valheellisen väärennöksen piiriin. Mutta Kristus on voittava. Miten hän voittonsa saavuttaa, sitä selvitetään kun tutkit näitä sivuja.

• • •

Jumala haluaa, että luet Ilmestyskirjan. Tosin  siinä esitetään joitakin vaikeatajuisia asioita. Mutta Jumala on tarkoittanut, että ne, jotka vilpittömästi haluavat tietää hänen tahtonsa, lukevat tämän kirjan avoimin mielin. Hän on itse asiassa luvannut antaa erityisen siunauksen niille, jotka lukevat tämän Raamatun viimeisenkirjan (ks. Ilm. 1:3). Seuraava Raamattuunja historiantutkimukseen perustuva lyhyt, yksinkertainen selvitys auttaa Ilmestyskirjassakäytettyjen arvoituksellisten vertauskuvientulkinnassa.

Robert Haddock; Ilmestyskirja Avattuna