EKSOPLANEETTA versus UUSI JERUSALEM

 

Tämä aihe on myös katsottavissa videona.

Saarnaaja 3:1. Kaikella on määräaika, ja aikansa on joka asialla taivaan alla. - 8. Aika on rakastaa ja aika vihata. Aika on sodalla ja aika rauhalla 

Löydämmekö avun avaruudesta eksoplaneetalta vai saammeko ulkopuolisen avun taivaasta? Näillä on suuri ero. Pelastaako tiede ihmiskunnan, vai saammeko avun jumalalliselta taholta avaruudesta eli taivaasta? Tätä kysymystä pyrin tarkastelemaan.

Maailmanlopun kellon viisari on nytkähtänyt puoli minuuttia eteenpäin. Ihmiskunta on siis enää kahden askeleen päässä tuhosta.

Näin kertoo atomitutkijoiden julkaisu Bulletin of the Atomic Scientists(siirryt toiseen palveluun). Se on seurannut jo vuosien ajan, kuinka lähellä ydinkatastrofia tai muuta tuhoa maapallo on. Julkaisu ilmoittaa uhan läheisyyden kellotaulun muodossa.

Viime vuonna kello näytti 2,5 minuuttia vaille keskiyötä.

Edellisen kerran kahden minuutin päässä tuhosta oltiin vuonna 1953. Silloin oli käynnissä Neuvostoliiton ja Yhdysvaltojen kiivas varustelukilpailu.

Nyt yhtenä merkittävänä syynä pidetään ilmastonmuutosta.

UUSI ALKU AVARUUDESSA,  SEKÖ ON TOIVOMME?

Onko ihmiskunnan tulevaisuus uudella planeetalla tuolla jossakin, EKSOPLANEETALLA? Vakavasti otettavia uhkakuvia on monia. Väestöräjähdys. Ilmastonmuutos, luonnonvarojen loppuminen, luonnon saastuminen ym.

Kuuluisa brittiläinen tiedemies Stephen Hawking varoittaa, että ihmisillä on vain muutama vuosisata aikaa jäljellä löytää keinot muuttaa asumaan toiselle planeetalle.

Hawking ennustaa, että maapallo muuttuu suureksi tulipalloksi alle 600 vuodessa ihmisen toiminnan vuoksi. Hän on myös sanonut, että ihmiskunnan täytyy löytää avaruudesta uusi planeetta peräti jo sadan vuoden päästä.

Erikoista ennustettaan Hawking selittää sillä, että maapallon liikakansoitus jatkuu niin pitkälle, että väestön tarvitsema energia kuumentaa planeetan tulikuumaksi.

Jos ihmiskunta haluaa elää yli miljoona vuotta, sen pitää levittäytyä muille planeetoille, hän ennustaa.

Stephen HAWKING herätteli sijoittajien mielenkiintoa suunnitelmalle, jonka avulla ihmiskunta voisi matkustaa etsimään planeettoja muista aurinkokunnista.

Aurinkoa lähin tähtijärjestelmä on Alfa Centauri, joka on reilun neljän valovuoden päässä. Siihen kuuluvan Proxima Centaurin ympärillä voi nykytiedon mukaan olla eksoplaneettoja, jotka voivat ylläpitää elämää.

LÖYDÄMMEKÖ AVUN AVARUUDESTA VAI SAAMMEKO AVUN SIELTÄ? Tällä on suuri ero. Pelastaako tiede ihmiskunnan, vai saammeko avun ulkopuoliselta taholta? Tätä kysymystä pyrin hieman tarkastelemaan.

"Yhdysvaltain avaruushallinto Nasa suunnittelee retkikunnan lähettämistä Venus-planeetalle.

CNN kertoo, että suunnitelman mukaan siirtokunta olisi määrä rakentaa Venuksen kaasukehään. Se koostuisi astronauttien asuttamista ilmalaivoja muistuttavista aluksista, jotka leijusivat Venuksen yllä 50 kilometrin korkeudessa.
Nasan uusi tutkimushanke on poikkeuksellinen, sillä aiemmissa tutkimuksissa retkikuntien perustamista on mietitty vain Marsiin. Perinteisesti Marsin olosuhteita on pidetty eniten samankaltaisina kuin maapallolla.

HAVOC-tutkimushankkeen (High Altitude Venus Operational Concept) yksi lähtökohta on se, että miehitetyn lennon tekeminen Venukseen on nopeampaa kuin Marsiin. Venus sijaitsee huomattavasti lähempänä Maata kuin Mars. Venus on kiviplaneetta, jonka pinnalla on runsaasti tuliperäisiä muodostelmia. Planeetan pinnalla on yli 460 asteen kuumuus, joka johtuu planeetan paksusta hiilidioksidipitoisesta kaasukehästä. Tutkijoiden mukaan kuitenkin noin 50 kilometrin korkeudella olosuhteet ovat lähempänä maapalloa kuin missään muussa paikassa koko aurinkokunnassa. Vain painovoima tässä korkeudessa on vähän heikompi kuin maassa.

Nasan suunnitelmien mukaan siirtokunta koostuisi astronauttien asuttamista ilmalaivoja muistuttavista aluksista, jotka leijuisivat Venuksen yllä 50 kilometrin korkeudessa. Nasan suunnitelman mukaan ensimmäiset retkikunnat kävisivät vain Venuksen kiertoradalla, jonka jälkeen sinne tehtäisiin pidempiä matkoja. Lopulta Venuksen pilviin olisi tarkoitus saada pysyvä retkikunta."  Ilta-Sanomat 17.2.2016

Artikkelissa käytettiin sanaa "pilviin". Tuo sana on hyvin raamatullinen koskien Jeesuksen toista tulemusta. Kiintoisa seikka. " pilvissä Herraa vastaan yläilmoihin"

Ihmiset, lähinnä tiedemiehet, etsivät keinoja löytää pelastus avaruudesta ja keinoja mennä uusille planeetoille. Tuon kaltainen ajatus ei suinkaan ole vieras Raamatun ilmoituksellekaan. Raamatun mukaan itse Jumala on jo valmistanut pelastuksen uudelle planeetalle jos näin voisi sanoa. Raamattu puhuu taivaasta ja uudesta maasta ja uudesta Jerusalemista. Tarkastellaanpa hieman mitä kaikkea Raamatun profetiat kertovat maailman lopun merkeistä. Tässä vain osa, joka koskee Jeesuksen toisen tulemuksen vaiheita.

Joh. 14:1-3."Älköön sydämenne olko levoton. Uskokaa Jumalaan ja uskokaa minuun. Minun Isäni kodissa on monta huonetta - enhän minä muuten sanoisi, että menen valmistamaan teille asuinsijan. Minä menen valmistamaan teille sijaa mutta tulen sitten takaisin ja noudan teidät luokseni, jotta saisitte olla siellä missä minä olen."

Koko maailmanhistorian loppunäytös, Jeesuksen paluu, on koko Raamatun tähtäin, huippukohta. Jumalan kansalle Kristuksen paluu tuo vapautuksen kuoleman vankeudesta ja synnistä. Raamatussa on kymmeniä viittauksia Jeesuksen toiseen tulemukseen ja uudeksi luomiseen. Suunnitelma ihmisen lunastamiseksi ei olisi täydellinen ilman Kristuksen paluuta tämän maan päälle. Raamattu kutsuu tätä oppia Kristuksen tulosta, adventista, autuaaksi toivoksi (Tiit. 2:13), koska se antaa Kristuksen seuraajille toivon uudesta maasta ja lupauksen kestävästä onnesta ja turvallisuudesta. Kun Jeesus palaa, kaikki vanhurskaat kuolleet herätetään ja elossa olevat vanhurskaat muutetaan Kristuksen kirkkauden kaltaiseen kirkkauteen.

Katso 1. Kor. 15: 50. Mutta tämän minä sanon, veljet, ettei liha ja veri voi periä Jumalan valtakuntaa, eikä katoavaisuus peri katoamattomuutta.  51. Katso, minä sanon teille salaisuuden: emme kaikki kuolemaan nuku, mutta kaikki me muutumme,  52. yhtäkkiä, silmänräpäyksessä, viimeisen pasunan soidessa; sillä pasuna soi, ja kuolleet nousevat katoamattomina, ja me muutumme.  53. Sillä tämän katoavaisen pitää pukeutuman katoamattomuuteen, ja tämän kuolevaisen pitää pukeutuman kuolemattomuuteen.  54. Mutta kun tämä katoavainen pukeutuu katoamattomuuteen ja tämä kuolevainen pukeutuu kuolemattomuuteen, silloin toteutuu se sana, joka on kirjoitettu: "Kuolema on nielty ja voitto saatu."  55. "Kuolema, missä on sinun voittosi? Kuolema, missä on sinun otasi?"

ja 1. Tess. 4:16. Sillä itse Herra on tuleva alas taivaasta käskyhuudon, ylienkelin äänen ja Jumalan pasunan kuuluessa, ja Kristuksessa kuolleet nousevat ylös ensin;  17. sitten meidät, jotka olemme elossa, jotka olemme jääneet tänne, temmataan yhdessä heidän kanssaan pilvissä Herraa vastaan yläilmoihin; ja niin me saamme aina olla Herran kanssa.  18. Niin lohduttakaa siis toisianne näillä sanoilla.

2 Piet. 3: 9. Ei Herra viivytä lupauksensa täyttämistä, niinkuin muutamat pitävät sitä viivyttelemisenä, vaan hän on pitkämielinen teitä kohtaan, sillä hän ei tahdo, että kukaan hukkuu, vaan että kaikki tulevat parannukseen.  10. Mutta Herran päivä on tuleva niinkuin varas, ja silloin taivaat katoavat pauhinalla, ja alkuaineet kuumuudesta hajoavat, ja maa ja kaikki, mitä siihen on tehty, palavat.  11. Kun siis nämä kaikki näin hajoavat, millaisia tuleekaan teidän olla pyhässä vaelluksessa ja jumalisuudessa,  12. teidän, jotka odotatte ja joudutatte Jumalan päivän tulemista, jonka voimasta taivaat hehkuen hajoavat ja alkuaineet kuumuudesta sulavat!  13. Mutta hänen lupauksensa mukaan me odotamme uusia taivaita ja uutta maata, joissa vanhurskaus asuu.

Kristuksen seuraajat uuden liiton aikana apostolien päivistä oman sukupolvemme aikaan saakka ovat vaalineet Kristuksen paluun loistavaa näkyä. Mitä Kristuksen tulo merkitsee meille, jotka elämme tätä päivää? Mitä se merkitsee sinulle ja minulle? Nämä ovat historian viimeisiä päiviä. Jeesuksen profetiat viittaavat siihen, että hän palaa tämän maan päälle hyvin pian, joten tämän toivon tulisi merkitä meille enemmän kuin millekään muulle sukupolvelle. Valo-sarja

Ap.t. 1:9-11."Kun hän oli sanonut tämän, he näkivät, kuinka hänet otettiin ylös, ja pilvi vei hänet heidän näkyvistään. Ja kun he Jeesuksen etääntyessä vielä tähysivät taivaalle, heidän vieressään seisoi yhtäkkiä kaksi valkopukuista miestä. Nämä sanoivat: 'Galilean miehet, mitä te siinä seisotte katselemassa taivaalle? Tämä Jeesus, joka otettiin teidän luotanne taivaaseen, tulee kerran takaisin, samalla tavoin kuin näitte hänen taivaaseen menevän.'"

Taivaaseen ei noussut aineeton henki. Kristus nousi taivaaseen ylösnousemusruumiissa, samassa ruumiissa, jossa hän oli ilmestynyt opetuslapsille sinä päivänä, jona hän oli noussut kuolleista. Hän sanoi:

Luuk. 24:39. "Katsokaa minun käsiäni ja jalkojani: minä tässä olen, ei kukaan muu. Koskettakaa minua, nähkää itse. Ei aaveella ole lihaa eikä luita, niin kuin te näette minussa olevan."

Jeesus kuoli kerran synnin tähden.Se riitti pelastamaan kaikki, jotka vastaanottavat hänenlahjansa. Nyt hän vetoaa omaan uhriinsa Jumalanedessä mahdollisuutena häneen uskoville puhdistua synnistä. "Eikä anteeksianto ole mahdollinen, ellei vuodateta uhriverta." Hepr. 9:22. Voimme siksi tulla Kristuksen kauttasuoraan Jumalan luo ilman maallista välittäjää, sillä Kristuson nyt välittäjä Jumalan ja ihmisen välillä.

"Siksi hän pystyy nyt ja aina pelastamaan ne, jotka hänen välityksellään lähestyvät Jumalaa. Hän elää iäti rukoillakseenheidän puolestaan." Hepr. 7:25.

Ketään ihmistä pappia  ei ole asetettu tekemään Kristuksen välitystyötä.

Vain Kristus voi antaa syntisi anteeksi ja puolustaa sinua Jumalan edessä. Siksi vain hänen tulee kuulla syyllisyytemme tunnustus. Mene hänen luokseen salaisessa rukouspaikassasi ja puhu yksin hänen kanssaan ikään kuin puhuisit ystävälle. Antaudu tekemään hänen tahtonsa, niin hän antaa syntisi armollisesti anteeksi. Rukoile hänen nimessään, tee hänen tahtonsa, niin rukouksiisi vastataan.

"Jumala on yksi, ja yksi on välittäjä Jumalan ja ihmisten välillä, ihminen Kristus Jeesus." 1. Tim. 2:5.

Meidän pappinamme ja välittäjänämme Kristus toimittaa tälläkin hetkellä välitystyötä taivaassa.

Kun Kristus päättää välitystyönsä taivaassa,  armon ovi sulkeutuu ja maailmaan tulee ahdingon aika. Kun hän ilmoittaa Isänsä edessä, että hänen välitystyönsä on ohi, hän julistaa vakavan sanoman:

"Hetki on lähellä. Jumalaton eläköön yhä jumalattomasti, saastainen rypeköön saastassaan, vanhurskas harjoittakoon vanhurskautta ja pyhä edetköön pyhyyden tiellä. Minä tulen pian, ja tullessani minä tuon jokaiselle palkan, maksan kullekin hänen tekojensa mukaan." Ilm. 22:10-12.

Nämä ovat vakavat kohtalokkaat sanat, silloin on jokaisen ikuinen kohtalo sinetöity, ihmiskunnan armonaika päättyy. Jokaisen kohtalo on päätetty joko elämäksi tai kuolemaksi. Kristus on päättänyt välitystyönsä ja syntien poistamisen. Jokaisen kohtalo on nyt ikuisesti sinetöity. Katumattomat pysyvät peräänantamattomina kapinassaan Jumalaa vastaan. Heidän on nyt liian myöhäistä pelastua. Profeetta Daniel kuvaa näkymää, joka seuraa armonajan päättymistä:

"Silloin astuu esiin Mikael, suuri enkeliruhtinas, joka seisoo kansasi suojana. Ja tulee ahdistuksen aika, jonka kaltaista ei ole ollut siitä alkaen, kun kansoja on ollut, aina tuohon aikaan saakka. Mutta sinun kansasi pelastuu, pelastuu jokainen, jonka nimi on kirjoitettu kirjaan." Dan. 12:1.

  Maailman Valo-sarja

Kun Jumalan Henki vetäytyy pois maan päältä, pystyy Saatanan villitsemään valtaansa jääneitä kansoja. Hänen raivonsa yltyy huippuunsa tuona pelottavana ahdingon aikana. Jumala sallii sen ja se on  Jumalan vihan aika, "outo on hänen työnsä", kuten Jesaja sitä kuvaa. (Katso Jes. 28:21.) Tänä ahdingon aikana monet pahat ihmiset menettävät henkensä. Taivaan enkelit suojaavat kuitenkin niitä, jotka ovat seuranneet Jeesusta. Jumala on antanut lupauksen vapautuksesta:

"Onnettomuus ei sinuun iske, mikään vitsaus ei uhkaa sinun majaasi. Hän antaa enkeleilleen käskyn varjella sinua, missä ikinä kuljet, ja he kantavat sinua käsillään, ettet loukkaa jalkaasi kiveen." Ps. 91:10-12.

(Maailmanhistorian huippukohta)

Kristuksen toinen tulo tapahtuu seitsemännen vitsauksen

aikaan.  Ilm. 19:11. Ja minä näin taivaan auenneena. Ja katso: valkoinen hevonen, ja sen selässä istuvan nimi on Uskollinen ja Totinen, ja hän tuomitsee ja sotii vanhurskaudessa.  12. Ja hänen silmänsä olivat niinkuin tulen liekit, ja hänen päässään oli monta kruunua, ja hänellä oli kirjoitettuna nimi, jota ei tiedä kukaan muu kuin hän itse,  13. ja hänellä oli yllään vereen kastettu vaippa, ja nimi, jolla häntä kutsutaan, on Jumalan Sana.  14. Ja häntä seurasivat ratsastaen valkoisilla hevosilla taivaan sotajoukot, puettuina valkeaan ja puhtaaseen pellavavaatteeseen. 15. Ja hänen suustaan lähtee terävä miekka, että hän sillä löisi kansoja. Ja hän on kaitseva heitä rautaisella valtikalla, ja hän polkee kaikkivaltiaan Jumalan vihan kiivauden viinikuurnan.  16. Ja hänellä on vaipassa kupeellaan kirjoitettuna nimi: "Kuningasten Kuningas ja herrain Herra."

 

Jeesus on pitkään odottanut tätä suurta hetkeä, jolloin hän tulee maan päälle "kuninkaiden Kuninkaana ja herrojen Herrana". Hän saapuu herättämään kuolleista nukkuvat lapsensa ja muuttamaan kirkkauden ruumiiseen taivasta varten ne kristityt, jotka ovat elossa ja ovat lujasti puolustaneet hänen totuuttaan.

(Katso Kor. 15:51-55)

Sitten historian suurin hetki on tullut - hetki, jolloin koko maailma tulee katsomaan kuningasta kirkkaudessaan. (Katso llm. 1:7.) Kun Kristus ilmestyy taivaiden avautuessa, seuraava ennustus saa täyttymyksensä:

'Tähdet putoavat taivaalta ja taivaiden voimat järkkyvät. Silloin taivaalle ilmestyy Ihmisen Pojan merkki. Kaikki maan sukukunnat puhkeavat valituksiin, kun näkevät Ihmisen Pojan tulevan taivaan pilvien päällä suuressa voimassaan ja kirkkaudessaan. Suuren torven soidessa hän lähettää enkelinsä neljälle ilmansuunnalle kokoamaan kaikkialta, maan kaikista ääristä ne, jotka hän on valinnut."' Matt. 24:29-31.

Taivaat järkkyvät, kun kirkkauden kuningas laskeutuu loistavalta taivaalta. Vuoret vapisevat. Koko maan pinta vaappuu ja aaltoilee, kun sen pinta repeytyy ja rikkoutuu valtaisassa järistyksessä. (Katso Jes. 24:1-5,19,20 ja llm. 16:18.)

Valtameret nousevat ja laskevat maailmanlaajuisen maanjäristyksen hirmuisessa raivossa. Kaikkien näiden mullistusten keskellä Jumalan lapset ovat turvassa enkelien varjelemina, mutta tämä on syvimmän epätoivon hetki pahoille ihmisille.

"Itkekää ja vaikeroikaa! Herran päivä on lähellä. Kaiken lyö Korkein maan tasalle." Jes. 13:6.

Epätoivoisena ja pelon vallassa, miljoonat syntiset huutavat kallioille ja vuorille, jotta ne kaatuisivat heidän päälleen ja kätkisivät heidät valtaistuimella istuvan katseelta. (Katso llm. 6:14-17.) Raha ja rikkaudet eivät nyt merkitse mitään.

Jes.2:20,21."Sinä päivänä ihmiset heittävät menemään hopeajumalansa ja kultajumalansa, jotka he ovat tehneet kumarrettavikseen. Myyrille ja lepakoille he ne heittävät paetessaan vuorten koloihin ja kallioiden halkeamiin Herran kauhistuttavan voiman tieltä, hänen ylhäisen kirkkautensa tieltä, kun hän nousee järisyttämään maata."

Apostoli Johannes kuvaa Kristuksen valtaisan voiton näkymää hänen ratsastaessaan esiin suurena voittajana:

"Sitten näin tämän: Oli valkoinen pilvi, ja pilven päällä istui joku ihmisen kaltainen, jolla oli päässään kultainen seppele ja kädessään terävä sirppi, "llm. 14:14.

Sirppi edustaa maailmanlopun sadonkorjuuta (Matt. 13:39), jolloin vilja - vanhurskaat - kerätään taivaaseen ja rikkavilja - pahat ihmiset - poltetaan tulessa. (Katso 2. Tess. 1:7-9.)

Nyt on tullut aika herättää vanhurskaat kuolleet ja temmata elävät vanhurskaat taivaaseen.

1 Tess. 4:16-18."Itse Herra laskeutuu taivaasta ylienkelin käskyhuudon kuuluessa ja Jumalan pasuunan kaikuessa, ja ensin nousevat ylös ne, jotka ovat kuolleet Kristukseen uskovina. Meidät, jotka olemme vielä elossa ja täällä jäljellä, temmataan sitten yhdessä heidän kanssaan pilvissä yläilmoihin Herraa vastaan. Näin saamme olla aina Herran kanssa. Rohkaiskaa siis toisianne näillä sanoilla."

Mikä suurenmoinen päivä! Muutos kuolevaisuudesta kuolemattomuuteen tapahtuu "silmänräpäyksessä". 1. Kor. 15:52.

Kaikki Jumalan lunastetut kansanjoukot tunnustavat, että he ovat siellä hänen heidän puolestaan antamansa uhrin ansiosta. Kautta ikuisten aikakausien he laulavat hänen ylistystään:

llm. 5:12,13."Karitsa, joka on teurastettu, on arvollinen saamaan vallan, rikkauden, viisauden ja voiman, kunnian, kirkkauden ja ylistyksen. Ja minä kuulin, kuinka kaikki luodut taivaassa, maan päällä, maan alla ja meressä, kaikki mitä niissä on, lausuivat: - Hänen, joka istuu valtaistuimella, hänen ja Karitsan on ylistys, kunnia, kirkkaus ja mahti aina ja ikuisesti."

Mikä voisikaan olla tärkeämpää kuin vastata Jumalan rakkauteen olemalla Kristukselle ja hänen käskyilleen kuuliainen ja liittyä hänen kansansa joukkoon sen kulkiessa Jumalan kaupunkiin?

Etsi koko sydämestäsi vastausta elämäsi tärkeimpään kysymykseen: "Missä vietän ikuisuuden?" Kysy itseltäsi: "Mitä teen Jeesukselle?" Suokoon Jumala sinulle armon vastata tähän kysymykseen, hyväksyä hänet täysin henkilökohtaisena Vapahtajanasi ja kulkea hänen valossaan.

Palatkaamme takaisin maanpinnalle näistä huikaisevista taivaallisista näyistä.

Tarkastellaanpa hieman tarkemmin niitä syitä, jotka ovat johtaneet ajattelevat ihmiset ja monet tiedemiehet pessimismiin maapallon ja ihmiskunnan tulevaisuuden suhteen. He ovat päätyneet näkemyksiinsä eri lähtökohdista kuin Jeesuksen toisen tulemuksen merkkejä seuraavat uskovat, mutta hämmästyttävän palvon samankaltaisuutta on molemmissa näkemyksissä siitä mikä maanpiiriä kohtaa ja mikä olisi pelastuskeino. Ilmaston muutos on tällä hetkellä paljon esillä oleva uhkakuva ihmiskunnan tulevaisuudelle.

Hengelliset asiat tapahtuvat ihmisten maailmassa ja usein maalliset tapahtumat heijastavat hengellisiä todellisuuksia.

A. Hiilidioksidi turmelee ilmakehää ja elämä tällä Telluksella käy vaikeaksi.

B. Synnin pimeys peittää hengellisen ilmapiirin niin, että Raamatusta ja Kristuksesta loistava valo uhkaa kokonaan kadota.

A. On ryhdyttävä päättäväisesti koko maailman tasolla torjumaan ilmaston muutosta säätämällä lakeja, nostamalla elämisen kustannuksia ja luomalla uusia tapoja tuottaa energiaa. Tuomiopäivän kello on taas lähempänä kahtatoista.

B. Yksilö tasolla on mahdollista tehdä parannus ja hylätä jumalattomuuden pimeys kääntymällä Jumalan puoleen.

A. Jotta koko maailman tasolla lämpötilan nousu voitaisiin rajata noin kahteen asteeseen tulee käyttää apuna sekä keppiä, että porkkanaa.

B. Jotta yksilö onnistuisi rajoittamaan, jopa poistamaan synnin vallan elämästään pitää hänen turvautua Kristuksen veren voimaan, katua ja hylätä entinen vaellus ja jatkaa uutta elämää Pyhän Hengen voimassa.

A. Ihmiskunnan usko omiin kykyihinsä on rajaton. Ilmastonmuutoksen luoma uhka voidaan selättää kunhan vain siihen löytyy yhteinen tahto, näin uskotaan.

B. Yksilö havaitsee, että yksin ei voi itseään auttaa vaan hän tarvitsee Jumalan apua ja voimaa, armoa ja Hänen ohjeitaan.

A. Ihmiskunta ei tule tekemään parannusta vaikka kaikki synnistä aiheutuvat ongelmat vain lisääntyvät ja kasaantuvat. Ruoko ei taivu, periksi ei anneta, kunnes tulee tuomion päivä.

B. Yksilö tasolla on mahdollista kääntyä ja nöyrtyä, antaa periksi. Ruoko voi taipua ja tätä ruokoa ei Jumala taita.

Uskonnon näkökulmasta nuo A kohdat kuvastavat materialistiseen maailmakuvaan uskovia ja evoluutio teorian omaksuneiden ihmisten ajatuksia ja B kohdat Raamattuun uskovien ajatuksia, tietenkin hyvin karrikoiden esitettynä.

Me suomalaiset kulutamme suhteellisesti noin kolmen ja puolen maapallollisen verran maan resursseja. Se on paljon. Koko maapallon väestö kuluttaa tällä hetkellä noin puolentoista  maapallollisen verran resursseja. On selvää, että noin ei voi jatkua. Väestöräjähdys kuitenkin jatkuu ja ennustetaan, että vuonna 2050 meitä on peräti yhdeksän miljardia. Ovat todella hälyyttäviä  monet  seikat, jotka ennustavat ikävien aikojen tuloa ihmiskunnalle. Maailmanlopun julistajia on pidetty harhautuneina haihattelijoina, mutta aivan viime vuosina ovat monet uskontojen ulkopuoliset tahot, lähinnä eri tieteenalojen ajattelijat havahtumaan aivan samaan näkyyn. Tällä menolla on maailmanloppu edessä. Mielestäni Raamatun antama tieto maailmanlopun tapahtumista on hyvin lohdullinen. Rakastava hyvä Jumala tulee puuttumaan tapahtumiin ja tulee pelastamaan aivan jokaisen joka tahtoo uskon kautta Häneen pelastua ja saada armolahjana ikuisen elämän uudesti luodussa maassa, jossa ei enää ole mitään turmelusta eikä pahuutta. Vielä on armon ovi avoinna ja meillä jokaisella on valinnan vapaus ottaa vastaan Jeesus Kristus elämämme herraksi.

Edellä puhuttu tarkoitti sitä, että olen hyvin epäluuloinen ihmisen omaan kykyyn ratkaista näin suuria ongelmia. Ymmärrän, että elämme aikaa jolloin seuraavat Jesajan sanat käyvät toteen:

Jes. 24:5.    Maa muuttuu saastaiseksi jalkojen alla, sillä sen asukkaat ovat hylänneet lain, rikkoneet käskyt, tehneet tyhjäksi ikuisen liiton. 6.    Siksi kirous syö maan, sen asukkaat saavat maksaa teoistaan.

Raamattu puhuu hyvin ajankohtaisesta asiasta. Luonnonvarojen ehtymisestä ja maan saastumisesta. Syynä ei sanota olevan suoraan luonnossa näkyvät tekijät, joita ihmiset pitävät syypäinä, kuten liika kansoitus, liiallinen fossiilisten polttoaineiden kulutus, tuhlaavainen kulutus ylipäätään. Raamatussa sanotaan syyksi " asukkaat ovat hylänneet lain, rikkoneet käskyt, tehneet tyhjäksi ikuisen liiton. " Raamattu paneutuu niihin ytimiin, joita nuo luonnossa näkyvät ongelmat saavat alkunsa, eli ihmisen luonnosta. Syntisestä luonnosta.

Jumalan käskyjen hylkääminen on perimmäinen syy. Ikuisen liiton ja sen merkin Sapatin hylkääminen on syy ahdinkoon Jesajan kirjan mukaan. Sapatti on lauantai ja se on evankeliumin ytimessä. Jumala on meidät luonut ja Jeesus on meidät lunastanut, joten saamme hyvällä omalla tunnolla levätä Luomisviikon muistopäivänä lepopäivänä Sapattina.  Kun oikein ymmärrämme Sapatin sanoman ,ymmärrämme samalla vastuumme luomakunnan viljelijänä ja varjelijana niin, että luomakunta säilyy asumiskelpoisena myös tulevaisuudessa.

Jumalaa ei yleisesti tunnusteta kaiken Luojaksi ja omistajaksi. Ihminen ei ymmärrä vastuutaan luomakunnan viljelijänä ja vartijana.

Uskoisin  kristittyjenkin tahtovan olla mukana hillitsemässä maan saastumista, mikäli se heistä on kiinni.

Kuitenkin meidän nyt kannattaa siirtää toiveemme ja katseemme ylös kohden uutta Jerusalemia, joka on meidän tuleva kotimme. Ovathan nämä epätavalliset sää- ja luonnon ilmiöt Jeesuksen toisen tulemuksen merkkejä.

Älkäämme masentuko ahdistavista ajoista, jotka ovat edessämme. Älkäämme kääntykö katsomaan taaksepäin kuten Lootin vaimo.

Aina ihmisillä on uskonto, vaikkakaan ei kristinusko tai muu perinteinen uskonto. Tieteen kykyyn ratkaista ongelmat luotetaan ikäänkuin uskontoon. Evoluutioon uskominen johtaa eräänlaiseen  luonnon uskontoon, jossa luonto äiti on kaiken elämän antaja ja se on nyt vaarassa voida pahoin. Tämä  uskonto kumpuaa deismistä, materialismista, ateismista ja lopulta kehitysopista. Tällaiseen tieteen nimellä kulkevaan uskontoon kuuluu vahva usko ihmisen kaikkivoipaisuuteen ratkaista kaikki etten tulevat ongelmat. Onko se kuitenkin utopioiden harhaa.

Jumalan vuosituhantinen lupaus luoda kerran kaikki uudeksi, jossa ei ole enää mitään pahaa tapahtuu Hänen toimestaan ja Hän tuo avun avaruudesta. Ihmiskunnan ei tarvitse uhrata suuria summia päästäkseen eksoplaneetoille, vaan Jumala luo uudeksi tämän oman planeettamme eikä se maksa meille muuta kuin uskossa vastaanottaa sen mitä Jumala antaa.

Ilm. 20:1. Ja minä näin uuden taivaan ja uuden maan; sillä ensimmäinen taivas ja ensimmäinen maa ovat kadonneet, eikä merta enää ole.  2. Ja pyhän kaupungin, uuden Jerusalemin, minä näin laskeutuvan alas taivaasta Jumalan tyköä, valmistettuna niinkuin morsian, miehellensä kaunistettu.  3. Ja minä kuulin suuren äänen valtaistuimelta sanovan: "Katso, Jumalan maja ihmisten keskellä! Ja hän on asuva heidän keskellänsä, ja he ovat hänen kansansa, ja Jumala itse on oleva heidän kanssaan, heidän Jumalansa;  4. ja hän on pyyhkivä pois kaikki kyyneleet heidän silmistänsä, eikä kuolemaa ole enää oleva, eikä murhetta eikä parkua eikä kipua ole enää oleva, sillä kaikki entinen on mennyt."  5. Ja valtaistuimella istuva sanoi: "Katso, uudeksi minä teen kaikki." Ja hän sanoi: "Kirjoita, sillä nämä sanat ovat vakaat ja todet."  6. Ja hän sanoi minulle: "Se on tapahtunut. Minä olen A ja O, alku ja loppu. Minä annan janoavalle elämän veden lähteestä lahjaksi.  7. Joka voittaa, on tämän perivä, ja minä olen oleva hänen Jumalansa, ja hän on oleva minun poikani.