10. Vuorisaarna

"Minä kerron teille, millainen on se, joka tulee minun luokseni, kuulee minun sanani ja tekee niiden mukaan. Hän on kuin mies, joka taloa rakentaessaan kaivoi syvään ja laski perustuksen kalliolle. Kun sitten vedet tulvivat ja syöksyivät taloa vasten, ne eivät saaneet sitä horjumaan, koska se oli hyvin rakennettu." Luuk. 6:47,48.

Vuorisaarna saarnattiin pian kahdentoista apostolin kutsumisen jälkeen. Ihmisjoukot olivat kokoontuneet Galileanjärven rannalle kuulemaan Jeesuksen saarnaa. Hän johti heidät takaisin vuorenrinteelle. Istuen ruohikkoon opetuslastensa kanssa suuren ihmisjoukon levittäytyessä hänen eteensä Kristus esitti tunnetuimman saarnansa.

Vuorisaarnaa on kutsuttu kristinuskon Magna Chartaksi. Se on Raamattuun kirjoitetuista saarnoista tärkein, eikä mikään puhe kristillisen kirkon historian aikana ole ollut sen veroinen. Tässä niin sanotussa virkaanastujaissaarnassaan Kristus julistaa valtakuntansa periaatteet ja päämäärät. Autuuslupauksissa vuorisaarnan alussa Kristus asetti hengellisen valtakuntansa peruskivet ihmisten sydämen maaperään. Autuuslupaukset olivat hänen tervehdyksensä, ei ainoastaan hänen edessään oleville kuulijoille vaan myös koko ihmissuvulle.

Media7 raamattukurssin Maailman Valo pohjalta tuottanut Ilkka Kuikka www.saviastia.fi

saa jakaa