"Ylipapit ja lainopettajat—miettivät, miten saisivat Jeesuksen raivatuksi pois tieltä. He pelkäsivät häntä, koska hänen opetuksensa oli tehnyt ihmisiin voimakkaan vaikutuksen." Mark. 11:18.

Yli tuhannen vuoden ajan juutalaiset olivat odottaneet Messiaan tuloa. Heidän hartaimmat toiveensa keskittyivät Jumalan ainoan Pojan ilmestymiseen maan päälle. Lauluissaan ja ennustuksissaan, temppelin muotomenoissa ja perhepiirin rukouksissa he olivat kunnioittaneet uskollisesti hänen nimeään. Kun hän tuli, he eivät kuitenkaan halunneet ottaa häntä vastaan. Heitä loukkasi se, että hänen elämänsä ja opetuksensa paljasti heidän syntinsä ja uhkasi kumota heidän ulkokultaisiin tapoihin ja seremonioihin perustuvan uskonnollisen järjestelmänsä. Se, että Israelin johtomiehet torjuivat Jeesuksen, oli Israelin kansan pitkän historian traagisin tapahtuma. Jumala oli itse valinnut juutalaiset säilyttämään ihmisten keskuudessa hänen lakinsa tuntemuksen ja Vapahtajan tuloon viittaavien symbolien ja profetioiden ymmärtämyksen. Kun Jumala kutsui Abrahamin, hän sanoi hänelle:

"Minä - - siunaan sinua, ja sinun nimesi on oleva suuri ja siinä on oleva siunaus. – - ja sinun saamasi siunaus tulee siunaukseksi kaikille maailman kansoille." 1. Moos. 12:2,3.

Kun Kristus, Abrahamin siemen ja Maailman Valo saapui henkilökohtaisesti heidän keskuuteensa, he kuitenkin valitsivat mieluummin kulkea pimeydessä.

Media7 raamattukurssin Maailman Valo pohjalta tuottanut Ilkka Kuikka www.saviastia.fi