Jeesus antoi monia ennusmerkkejä jotka tulisivat ikään kuin kuuluttamaan hänen tulonsa läheisyyttä. Kristityt ovat kautta historian tutkailleet näitä ennusmerkkejä ja on ollut aikoja jolloin on syntynyt valtava innostus ja odotus että Jeesus jo pian saapuu. Kerron videollani Jeesuksen kertomista ennusmerkeistä, jotka ovat jo toteutuneet ja jotka aikalaiset kokivat niiden toteutumisina.

Jeesus ennusti Matt.24:7. Sillä kansa nousee kansaa vastaan ja valtakunta valtakuntaa vastaan, ja nälänhätää ja maanjäristyksiä tulee monin paikoin.+ Historiasta tunnemme yhden valtavan maanjäristyksen, jonka hyvin yleisesti aikalaiset kristityt tulkitsivat merkisevän Jeesuksen tulon lähestymistä. Tuo maanjäristys oli Lissabonin maanjäristys

Luen Wikipediasta lainauksden, Lissabonin maanjäristys tapahtui 1. marraskuuta 1755 Portugalin pääkaupungissa Lissabonissa. Järistyksen episentrumi oli Atlantin valtamerellä, noin 200 kilometriä Lissabonista lounaaseen.

Järistys tapahtui pyhäinpäivän aamuna noin klo 9.40. Suurin osa kaupunkilaisista oli järistyksen aikaan kirkoissa pyhäinpäivän aamumessussa, ja monet heistä joutuivat sortuvien kirkkorakennusten murskaamiksi. Pyhäinpäivän kunniaksi Lissabonin lukuisissa kirkoissa oli sytytettynä suuri määrä kynttilöitä, jotka sytyttivät maanjäristyksen jälkeen suuria tulipaloja. Tulipalot tuhosivat Lissabonin keskustan lähes kokonaan, ja Atlantilta hyökynyt tsunami täydensi tuhon.

Myös muita osia Portugalista tuhoutui. Erityisen pahasti järistys turmeli Algarven seutua Lissabonin eteläpuolella.

Lissabonin maanjäristys on yksi historian tuhoisimmista maanjäristyksistä. Se ja sitä seuranneet hyökyaallot ja tulipalot tappoivat noin 60 000–100 000 ihmistä. Lissabonista noin 85 % tuhoutui.[2] Lissabonin maanjäristyksen magnitudi oli 8,5–9,0.[3]

Jeesus jatkaa ennusmerkkien luetteloa ja sanoo jakeessa 29 jae 29. Mutta kohta niiden päivien ahdistuksen jälkeen aurinko pimenee, eikä kuu anna valoansa, ja tähdet putoavat taivaalta, ja taivaitten voimat järkkyvät. Aurinko ja kuu pimenivät mystisellä tavalla, johon ei ole saatu mitään luonnontieteellistä selitystä. Tämä ennustus toteutui 19. toukokuuta 1780, jolloin Uudessa Englannissa ja osissa Kanadaa taivas tuli keskellä päivää epätavallisen pimeäksi. Pimeyden vuoksi keskellä päivääkin oli poltettava kynttilöitä, ja ulkona liikkumkinen oli vaikeaa.[ Tuon ajan lehtiartikkeleiden  mukaan linnut menivät tällöin yöpuulle, kukot kiekuivat kuin keskiyöllä ja eläimet olivat kauhuissaan.[3] Todistajat ovat kuvanneet sen yliluonnolliseksi ja yllättäväksi, sillä silloin ei voinut olla taval­lista auringonpimennystä, koska oli täydenkuun aika. Joillakin paikoilla ihmiset eivät pystyneet lukemaan tavallista painotekstiä ulkona useaan tuntiin, linnut lauloi­vat iltalauluaan, vetäytyivät yöpuulle ja vaikenivat. Tämä luonnonilmiö alkoi n. kymmeneltä aamulla ja jatkui seuraavaan puoliyöhön asti. Tämän omalaatuisen il­miön todellista syytä ei tunneta. Pimeää päivää seuranneena yönä oli aluksi pimeää, mutta sitten näyttäytyi täy­deltä terältään paistava kuu täysin punaisena, mitä ei myöskään osattu selittää.

Ennustettu tähtien putoaminen tarkoitta tietysti meteorisadetta. Lokakuun 12-13. päivien välisenä yönä 1833 melkein koko Amerikassa nähtiin voimakas tähdenlen­tosade, jonka kaltaista ei sen jälkeen ole koettu.

Nämä kolme suurta luonnon ilmiötä julistivat aikalaisille Jeesuksen toisen tulemuksen läheisyyttä, vaikka omasta ajastamme katsoen noista tapahtumista on jo kauan aikaa. Profeetallisen kellon viisarit kuitenkin lähetyivät Danielinkirjan suuren aikaprofetian lähestyvät päätöstään nimittäin pprofetian 2300 aamusta ja illasta eli kirjaimellisesta 2300 vuodesta, jonka päättyessä alkoi lopun aika.

Luen kirjasta Suuri Taistelu kirjoittaja Ellen White luvun joka kertoo syvällisesti näiden tapahtumien hengellisen merkityksen aikalaisille ja myös meille, jota elämme nyt todella lähellä Jeesuksen tulemusta. Suo itsellesi aikaa kuulla mitä kirja sanoo.