John Wesley 1703 - 1791 Brittiläinen uskonpuhdistaja on tehnyt hyvin johdonmukaisen johtopäätöksen kun hän on sanonut Raamatusta:

Raamattu ei voi olla hyvien ihmisten tai hyvien enkelien kirjoittamaa sanaa, sillä he eivät voisi koko ajan kirjoittaa ”näin sanoo Herra”, vaikka herra ei olekaan sanonut.Raamattu ei myöskään voi olla pahojen ihmisten ja pahojen enkeleiden sanaa, sillä he eivät paljastaisi pahoja suunnitelmiaan ja tuomitsisi itseään kadotukseen.Sen vuoksi Raamatun täytyy olla alkuperäisin Jumalasta, Jumalan sanaa.

Moni ihminen tänä aikana pohtii onko Raamattu luotettava. Oma aikamme ei kannusta uskomaan Raamattuun vaan monelta taholta pyritään osoittamaan se vain kertomuskirjaksi , antiikin ajan heimon saagaksi, eikä velvoittavaksi elämän ohjeeksi.

Itselleni on Raamattu avautunut totuuden kirjaksi siitä lähtö kohdasta, että sen kirjoittavat ovat vilpittömiä, suoria, rehellisiä, tervejärkisiä ihmisiä ja ovat kirjoittaneet kaiken totuudellisesti. En ole epäillyt heidän kirjoittavan satuja tai valheita, vaan arvokkaan totuuden. Ehkä omaksumamme asenne Raamattuun lopulta määrittää sen, miten siihen uskomme tai emme usko.

Eräs Antiikin ajan historioitsija, jota monet pitävät aivan eturivin historioitsijana luotettavuudessaan, on tutkinut ja kirjoittanut jolloinkin v.70. tarkan kertomuksen tapahtumista Rooman imperiumin syrjäisessä provinssissa Juudeassa sattuneita tapahtumista. Hän halusi tehdä tarkan tosiasioihin pitäytyvän tutkimuksen pitivätkö ne asiat ja puheet paikkansa, jotka olivat yleisesti tiedossa. Eli hän etsi totuutta huhujen ja legendojen takaa. Hänen tarkka kertomuksensa on saanut paikan peräti Raamatun kansien väliin.