Luontaisen kuolemattomuuden oppi, joka lainattiin pakanallisestafilosofiasta ja suuren luopumuksen pimeydessä liitettiin kristilliseen uskoon, on syrjäyttänyt sen totuuden, että "kuolleet eivät tiedä mitään". Saarnaaja 9:5 Monet uskovat, että kuolleiden henget ovat "palvelevia henkiä", jotka "lähetetään palvelemaan niitä, jotka saavat osakseen autuuden". Hebr. 1:14

Usko siihen, että kuolleiden henget palaavat palvelemaan eläviä, on valmistanut tietä nykyaikaiselle spiritismille*. Jos kuolleiden etuoikeutena on osallistua paljon suuremmasta tietomäärästä kuin ennen kuolemaansa, miksi he eivät palaisi maan päälle neuvomaan eläviä? Jos kuolleiden henget seuraavat ystäviään maan päällä, miksi ne eivät ottaisi heihin yhteyttä? Miten ne, jotka uskovat ihmisen tietoisuuteen kuolemassa, saattaisivat torjua kirkastettujen henkien välittämän "jumalallisen valon"? Tässä on pyhänä pidetty kanava, jonka välityksellä Saatana toimii. Langenneet enkelit esiintyvät henkimaailman sanansaattajina.

Pimeyden ruhtinas pystyy esittämään ihmisille heidän kuolleiden ystäviensä näköisiä hahmoja. Väärennös on täydellinen, ällistyttävän tarkka. Monet saavat lohtua käsityksestä, että heidän rakkaansa ovat taivaan ilossa. Vaaraa aavistamatta he kuuntelevat "eksyttäviä henkiä ja pahojen henkien opetuksia". 1 Tim.4:1 Ne, jotka menivät hautaan valmistautumattomina, väittävät olevansa onnellisia ja korkeassa asemassa taivaassa. Joskus nämä petolliset henkimaailman vieraat antavat varoituksia, jotka osoittautuvat oikeiksi. Saavutettuaan näin ihmisten luottamuksen he esittävät oppeja, jotka kaivavat maata Raamatun alta. He esittävät joitakin totuuksia ja ennustavat joskus tulevia tapahtumia, mikä herättää luottamusta, ja niin heidän väärät opetuksensa hyväksytään. Jumalan laki syrjäytetään, ja armon Henkeä halveksitaan. Henget kieltävät Kristuksen jumaluuden ja alentavat Luojan samalle tasolle itsensä kanssa.